Dicionario da Comida Galega : do Abadexo á Zorza / Xavier Rodríguez Baixeras
por Rodríguez Baixeiras, Xavier (1945-); César Lorenzo / Xan Carballa [editor/a].
Tipo: LibroEditor: Vigo : Aira : Engaiolarte , 2018 Edición: 1ª ed.Descrición: 590 p. : il. cor ; 33 cm.ISBN: 9788494900709.Materia(s): Alimentos - -- Usos y costumbres | Alimentos - -- Usos e costumes | Gastronomía -- Galicia -- Dicionarios -- COMER, COMER | Gastronomía -- Galicia -- DiccionariosRecursos en liña: Faga clic para acceso en liña Resumo: A comida é parte fundamental de calquera cfultura. Define como vivimos e como entendemos o mundo. A gastronomía é piar do noso saber colectivo e grazas a este libro, por primeira vez na historia, podemos aprehendelo dunha maneira ordenada, erudita e brillante.Este dicionario enciclopédico é un percorrido apaixonante pola vida que se esconde detrás de cada alimento, de cada prato, de cada receita. Xavier Rodríguez Baixeras explica o vínculo de cada alimento coa nosa cultura a través da pegada que foi deixando na historia e na literatura Lista(s) nas que aparece este ítem: COMER, COMERTipo de ítem | Localización actual | Sinatura topográfica | Número de volume | Dispoñibilidade | Notas | Data de vencemento | Código de barras | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Consulta en sala | IES Sanxillao Sala préstamo | 64 ROD dic | 1 | Dispoñible | LED023000012916 |
|
Inclúe, en orde alfabética, a definición, o étimo, variantes, referencias de autores, receitas...
A comida é parte fundamental de calquera cfultura. Define como vivimos e como entendemos o mundo. A gastronomía é piar do noso saber colectivo e grazas a este libro, por primeira vez na historia, podemos aprehendelo dunha maneira ordenada, erudita e brillante.Este dicionario enciclopédico é un percorrido apaixonante pola vida que se esconde detrás de cada alimento, de cada prato, de cada receita. Xavier Rodríguez Baixeras explica o vínculo de cada alimento coa nosa cultura a través da pegada que foi deixando na historia e na literatura
Formación Profesional