Rodríguez Baixeiras, Xavier (1945-)
Dicionario da Comida Galega : do Abadexo á Zorza / Xavier Rodríguez Baixeras - 1ª ed - Vigo : Aira : Engaiolarte , 2018 - 590 p. : il. cor ; 33 cm
Inclúe, en orde alfabética, a definición, o étimo, variantes, referencias de autores, receitas...
A comida é parte fundamental de calquera cfultura. Define como vivimos e como entendemos o mundo. A gastronomía é piar do noso saber colectivo e grazas a este libro, por primeira vez na historia, podemos aprehendelo dunha maneira ordenada, erudita e brillante.Este dicionario enciclopédico é un percorrido apaixonante pola vida que se esconde detrás de cada alimento, de cada prato, de cada receita. Xavier Rodríguez Baixeras explica o vínculo de cada alimento coa nosa cultura a través da pegada que foi deixando na historia e na literatura
Formación Profesional
9788494900709
Alimentos - --Usos y costumbres
Alimentos - --Usos e costumes
Gastronomía--COMER, COMER--Galicia--Dicionarios
Gastronomía--Galicia--Diccionarios
641(460.11)(038)
Dicionario da Comida Galega : do Abadexo á Zorza / Xavier Rodríguez Baixeras - 1ª ed - Vigo : Aira : Engaiolarte , 2018 - 590 p. : il. cor ; 33 cm
Inclúe, en orde alfabética, a definición, o étimo, variantes, referencias de autores, receitas...
A comida é parte fundamental de calquera cfultura. Define como vivimos e como entendemos o mundo. A gastronomía é piar do noso saber colectivo e grazas a este libro, por primeira vez na historia, podemos aprehendelo dunha maneira ordenada, erudita e brillante.Este dicionario enciclopédico é un percorrido apaixonante pola vida que se esconde detrás de cada alimento, de cada prato, de cada receita. Xavier Rodríguez Baixeras explica o vínculo de cada alimento coa nosa cultura a través da pegada que foi deixando na historia e na literatura
Formación Profesional
9788494900709
Alimentos - --Usos y costumbres
Alimentos - --Usos e costumes
Gastronomía--COMER, COMER--Galicia--Dicionarios
Gastronomía--Galicia--Diccionarios
641(460.11)(038)