000 | 02014nam a2200241 i 4500 | ||
---|---|---|---|
997 | 0 | 0 | _e2 |
008 | 240312s2024 sp o g 000 0 glg d | ||
017 | _aVG 59-2024 | ||
020 | _a9788411105026 | ||
080 | _a664.6 | ||
100 | 1 |
_aLavandeira, Edu _eaut _9228355 |
|
245 | 1 | 0 |
_aPan galego _b: receitas e historias do mellor pan do mundo _c/ Edu Lavandeira |
250 | _a2ª ed. | ||
260 |
_aVigo _b: Edicions Xerais de Galicia _c, 2024 |
||
300 |
_a256 p. _bil. cor _c; 23 cm |
||
520 | 3 | _aOs galegos efectivamente somos en ocasións reservados, humildes e non moi dados a presumir de nada. Ata que toca falar de pan. Aí non hai reservas nin miramentos. Os galegos non temos problemas en dividir o pan en dúas categorías: o que é pan e o que non. Entre o segundo grupo atópase todo aquel pan que non sexa galego. «Iso non é pan nin é nada» é unha frase que calquera galego pode dicir ante un pan que non é galego. E é que a memoria gustativa dos nosos antepasados permitiu que hoxe en día en Galicia se atopen, para min, os mellores pans e a mellor bolaría do mundo. Lembro perfectamente o día que lle comentei a alguén que ía facer un libro sobre o pan galego. -Ah, pero o pan galego dá para un libro? Sorrín de orella a orella e non dixen nin si nin non. -Non o sabes ben. O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia. Porque o pan galego non é un, son moitos. O pan galego é un territorio inabarcable, inmenso. E se non me cres, abre o libro porque cho vou demostrar. | |
521 | _aADU | ||
650 | 7 |
_aPan _941778 |
|
650 | 4 |
_aPan galego _zGalicia _9228356 |
|
650 | 7 |
_aGalicia _9228357 |
|
650 | 4 |
_aHistoria _9228358 |
|
856 | _uhttps://www.xerais.gal/libro/turismo-gastronomia-e-natureza/pan-galego-edu-lavandeira-9788411105026/ |