Cocina o barbarie / María Nicolau ; prólogo de Dabiz Muñoz ; traducción de Ana Camallonga y Gema Moraleda
por Nicolau i Rocabayera, María (1982-) [autor/a].
Tipo: LibroEditor: Barcelona : Península , 2022 Edición: 1ª ed.Descrición: 317 p. ; 24 cm.ISBN: 9788411001113.Materia(s): Cocina | CociñaResumo: Dános tanta preguiza preparar a cea que coa cantidade suficiente de azucre seriamos capaces de comernos calquera merda, pensar que está boa e defendela contra vento e marea. Non sexades bárbaros, cociñade! Cociñar non é seguir unhas instrucións, nin someternos a unha lista de ingredientes, nin planificar minuciosamente a compra do supermercado. Ao contrario, cociñar é todo aquilo que pasa nas marxes dunha receita: é improvisar, arriscar, decidir. Cociñar é ser libres. Contra a extinción deste atrevemento, contra a síndrome do non-teño-tempo e a barbarie dunha sociedade que come pero non cociña, este libro úrxenos para recuperar o sentido do acto máis primixenio da vida: alimentarnos.Tipo de ítem | Localización actual | Sinatura topográfica | Dispoñibilidade | Data de vencemento | Código de barras | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|
Prestable | IES Sanxillao Sala préstamo | 64 NIC coc | Dispoñible | LED023000013181 |
|
Dános tanta preguiza preparar a cea que coa cantidade suficiente de azucre seriamos capaces de comernos calquera merda, pensar que está boa e defendela contra vento e marea. Non sexades bárbaros, cociñade! Cociñar non é seguir unhas instrucións, nin someternos a unha lista de ingredientes, nin planificar minuciosamente a compra do supermercado. Ao contrario, cociñar é todo aquilo que pasa nas marxes dunha receita: é improvisar, arriscar, decidir. Cociñar é ser libres. Contra a extinción deste atrevemento, contra a síndrome do non-teño-tempo e a barbarie dunha sociedade que come pero non cociña, este libro úrxenos para recuperar o sentido do acto máis primixenio da vida: alimentarnos.